P O L I C H I M –T I M S.R.L AGROHEMIJA POLIMET N - P2O5 - K2O : 120-60-80


 

Polimet
Високо концентрирано   ѓубриво                                                                                                                                                    NPK вештачко ѓубриво со течни chelating микро-хранливи состојки. За листовиден оплодување
Polimet - е стабилизирана и хемиски бидејќи сите на микро-хранливи состојки има во форма комплекси со chelating агенс EDTA
Физикохимичен имот
Густина: 1,18 g/cm3
PH-вредност: 6,5-7
Color: Green
Polimet е уникатен течност за сите видови на растенија за листовиден оплодување
Polimet е течност со вештачко ѓубриво повисока ефикасност, има ефект врз стимулирање на растенија под стрес Physiological во раните раст и е компатибилен и со пестициди
Polimet е добиен од чисто суровини кој не содржи токсични и други нечистотии како Cd, Pb, Cl, Na. Сите овие суровините се увезуваат од U.E.
Polimet не е токсичен, не-корозивен, не-експлозивни.
Клучни придобивки од Polimet
Високо ефикасни и лесно да се справи
одличен амортизирачкиот на спреј раствор (pH = 6.5) така е компатибилен со пестициди
подобрува отпорноста кон стрес суша на младите земјоделски култури растенија
подобрува растот на растенијата, влагата и овоштарство
целосна понуда на micronutrints
може да се применува со сите вообичаени прскање и мал опрема
ГЛАВНИ апликации
- Зеленчук: домати, јајце на растенијата, краставици, целер, Магдонос, кромид, спанак,
  
Карфиол, зелка, моркови, зелена салата, компири.
- Овошјето: Citrus, цреша, Apple, круша, праска, кајсија, Слива.
- Гроздова
- Житни култури: пченка, пченка, јачмен, ориз.
- Технички Култури: Сончогледот, шеќерна репа, соја
- Тутун, чај, Цвеќе.
Оптимално време на ПРИМЕНА
Polimet-мора да се користи во времето на растенија расте во периодот од 3.4 лист, пред и по клубено, особено пред кутии на житни култури.
Дозирање
0,3-1,5 l / ha Polimet, како 0,1-0,5% раствор добиени со разредување со вода, кои се користат за зеленило примена сам или заедно со други третмани.


N - P2O5 -  K2O :  120-60-80